Views: 0
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, geçtiğimiz ay katılmış olduğu BM Genel Kurul Toplantısı ve GAÜ’nün 2017-2018 Akademik yıl teması olan “İnovasyon” ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Akpınar, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamınada, küresel prensiplerin bir döngü yılı olarak lanse edildiğini, 2030’a yönelik ve BM’nin paydaş 10 prensibi çerçevesinde ülkeler ve liderlerinin bir araya getirildiğini belirtti. Uluslararası toplantıya, Uluslararası Diplomatlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı olarak katılan Akpınar, Kuzey Kıbrıs’ı temsil ettikleri toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 2015 Yılı’nda uluslararası ittifak ile hayata geçirilen ve 193 ülkenin imza attığı; yaklaşık 12.000 kurum ile birlikte hareket eden ‘BM Global Compact’a GAÜ adına üyelik teklifi aldıklarını söyledi. Bu oluşum içerisinde yer alan KKTC’den tek Üniversitenin GAü olduğunu bildiren Akpınar, GAÜ’nün 35. yılına yaklaştığı ve 50’inci kuruluş yılına doğru sürdürdüğü, 1985 yılında başlayan yükseköğretim yolculuğunda ortaya koymuş oldukları ve güncelliğini halen koruyan vizyon ve düşünce yapısının stratejik planlamaları çerçevesinde, BM tarafından belirlenen 2030 yılına yönelik plan ve düzenlemelerin bir parçası olarak hareket edeceklerini belirtti. ‘Kendi stratejik gelişim programımızın da muhakkak BM’nin 2030 planına uygun hale getirilmesi gerekiyor’ diyen Akpınar, yükseköğretim kurumlarının bu yönde ileri adımlar atması gerektiğini vurguladı. Akpınar, GAÜ’nün de aralarında bulunduğu; 193 ülkenin imza attığı deklarasyonun içerisinde bir kuruluş olarak, insanlığın geleceğine yön verecek bir üniversite olma arzusunda olduklarını söyledi.
Akpınar: “İnovasyon Süreç Yapısı Yaratabilmek, Bizleri Dünya Ülkeri ile Yarışabilir Bir Noktaya Taşıyacaktır”
Bu bilinç içerisinde 2017-2018 Akademik Yılı için benimsenen ‘İnovasyon’ temasını bağlayan tüm payda ve paydaşlara değinen Akpınar; günümüzde, yeniliğin, farklılaşmanın ve gelişmenin olduğu her yerde izlerini gördüğümüz inovasyon kültürünü, toplumun tüm kesimlerine bir düşünce sistemi, bir davranış kalıbı olarak benimsetebilmek ve yaymak hedefi içerisinde olduklarını ifade etti. İnovasyonun, küresel rekabetin de ötesinde, yükseköğretim koşullarının yenilenmesinde bizleri çok farklı boyutlara taşıyacayağını belirten Akpınar, GAÜ’nün 2035 Yılı’ndaki, 50’inci kuruluş yılına doğru sürdürdüğü ‘bir dünya üniversitesi’ misyonunun bu hedef çerçevesinde şekilleneceğini söyledi. Akpınar, başta yerel ve ülkesel düzeyde; halkımızla bunu paylaşmanın, kurum ve devletlerin sahip çıkması ile bir inovasyon süreç yapısı yaratabilmenin, KKTC’yi dünya ülkeleriyle yarışabilir bir noktaya taşıyacağına olan inancını belirtti.