Views: 0
Savaş için hazır bekleyen ABD ve Kuzey Kore, birbirlerini tehdit ve tahrik ederek savaşa zemin hazırlıyorlar.
Eli kulağında bir 3. Dünya Savaşının adımları her geçen gün atılmaya devam ediyor. ABDve Kuzey Kore arasındaki restleşmenin savaş için uygun zemin hazırlama taktiği olduğu ortada.
KUZEY KORE VE ABD’DEN ‘O BAŞLATTI’ OYUNU
Bir tarafta ‘Nükleer füzeleri kendimi korumak için yapıyorum’dan ‘hepinizi vuracağım’ noktasına gelen Kuzey Kore, diğer tarafta ‘dünyayı kurtarmak için Kuzey Kore’yi vurmalıyız’ diyen ABD.
İki ülke de açık ve net olarak birbirleriyle savaşa hazır ve razılar ancak dünyanın gözünde savaşı başlatan taraf olmak istemiyorlar. Karşılıklı restleşmeler, tehditler ve hatta tahrikler her geçen gün artıyor.
Kuzey Kore – ABD savaşının ne zaman başlayacağı ise, hangi ülkenin dünyayı aslında savaşı karşı tarafın başlattığına inandırmasıyla belli olacak.
TRUMP SAVAŞI İKİNCİ SEÇENEK OLARAK GÖSTERDİ
Donald Trump, “Kuzey Kore Dışişleri Bakanı sizin kendilerine savaş ilan ettiğinizi söyledi. Uluslararası hava sahasında uçan Amerikan uçaklarını vurmakla ya da hedef almakla tehdit etti, tepkiniz nedir?” sorusuna verdiği yanıtta, “İkinci seçenek, ama tercih edilmeyen seçenek için tamamıyla hazırlıklıyız. Bu seçeneği uygularsak, size şunu söyleyebilirim ki Kuzey Kore için çok yıkıcı olur. Bunun adı askeri seçenektir mecbur kalırsak uygularız. Bu da Kuzey Kore için yıkıcı olur” ifadelerini kullandı.
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un çok kötü davrandığını, asla söylenmemesi gereken sözler söylediğini ifade eden Trump, “Biz de bunlara karşılık veriyoruz. Bizim yaptıklarımız bir karşılık, durup dururken olan bir şey değil” diye konuştu.
HALEY: “KUZEY KORE BÖYLE DEVAM EDERSE YOK OLACAK”
ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore, pervasızca nükleer programına devam ederse ABD kendisini ve müttefiklerini savunmak zorunda kalacak ve Kuzey Kore yok olacak.” dedi.
KUZEY KORE BAKANI: “SAVAŞ İLANINI ABD YAPTI”
Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho, “Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump, liderliğimizin fazla hayatta kalamayacağını söyleyerek en sonunda ülkemize savaş ilan etmiş oldu. Tüm dünya ilk savaş ilan eden tarafın ABD olduğunu hatırlamalı.” şeklinde konuştu.
KUZEY KORE ANİMASYON İLE TAHRİK ETTİ
Son olarak Kuzey Kore yönetimine ait propaganda sitesinde yayınlanan bir animasyon videosunda, Pyongyang yönetimine ait füzeler, ABD’ye ait bombardıman uçaklarını ve USS CarlVinson uçak gemisini vuruyor.