Okyay Sadıkoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kıbrıs Türk Halkına Verdiği Destek İçin Teşekkür

reklam alani

Views: 0

Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu kapsamında Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsüne yönelik mesajları dolayısıyla teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta Kıbrıs konusundaki Türkiye’nin yaklaşımını bir kez daha gündeme taşıdı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir önerinin sonuç vermeyeceğini ifade etti. (İletişim Başkanlığı)

Bu açıklamaların ardından Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kıbrıs Türk halkına yönelik desteği nedeniyle teşekkürlerini iletti.

“Kıbrıs Türk halkının sesi uluslararası platformlarda duyuruluyor”

Sadıkoğlu yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM 81. Genel Kurulu sürecinde Kıbrıs Türk halkının haklarını ve Türkiye’nin Kıbrıs politikasındaki yaklaşımını uluslararası kamuoyunun gündemine taşımasının önemli olduğunu belirtti.

Sadıkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk halkının haklarını ve uluslararası statüsünü bir kez daha dünya kamuoyunun gündemine taşıması bizler için son derece kıymetlidir.”

Sadıkoğlu, Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün tanınması gerektiğini ifade ettiğini belirterek, bu yaklaşım dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu adına teşekkürlerini sundu.

“Anavatan Türkiye’nin desteği bizim için önemlidir”

Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda karşı karşıya kaldığı kısıtlamalara da dikkat çekerek, Türkiye’nin uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk halkının görüşlerini gündeme taşımasının önemini vurguladı.

Sadıkoğlu, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Yıllardır haksız izolasyonlar ve kısıtlamalar altında yaşam mücadelesi veren Kıbrıs Türk halkının yanında duran Anavatan Türkiye’ye; uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk halkının sesini duyuran ve haklarını savunan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Erdoğan, 22 Eylül 2026’da BM 81. Genel Kurulu’na hitap ederken de uluslararası sistem ve küresel meseleler üzerine değerlendirmelerde bulundu. 81. Genel Kurul’un 8 Eylül 2026’da başlayan oturum dönemi 7 Eylül 2027’de sona erecek. (İletişim Başkanlığı)

“Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk halkının dünyada hak ettiği yeri alması, egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün kabul görmesi yönündeki çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Okyay Sadıkoğlu
Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu Başkanı

Paylaş