Views: 1
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, teknolojik cihaz parkuruna anne karnındaki bebeğin en ince ayrıntılarına kadar görüntülenip, sağlık problemlerinin teşhisine ve gerekli durumlarda erken müdahale edilmesine imkan sağlayan GE Voluson E8 Ayrıntılı Ultrason Sistemi’ni ekledi.
Anne baba adayları için son derece heyecanlı bir bekleyiş olarak nitelendirilen hamilelik süreci, aynı zamanda anne bebek sağlığının da yakından takip edilmesini gerektiren bir dönemdir. Takip sürecinde kadın doğum uzmanlarına yardımcı olan en önemli enstrümanlardan biri ise görüntüleme sistemleridir.
Genellikle gebeliğin 6 haftasından itibaren başlayan muayene sırasında ultrasonla görüntüleme işlemi, tüm gebelik süreci boyunca devam etmekte, bebeğin gelişimi ve sıra dışı gelişmelerin tespiti konusunda uzmanlara ışık tutmaktadır. Gebeliğin 19 ve 23 haftaları arasında 4D ultrason sistemleri ile gerçekleştirilen uygulamalardan farklı olarak, üstün teknolojisi sayesinde çok daha ayrıntılı görüntüleme imkanı sağlayan Voluson E8 sayesinde, bebekte olabilecek anormallikler daha net tespit edilebilmekte ya
da bebeğin sağlığından emin olunmaktır.
Prof. Dr. Müfit C. Yenen; “Voluson E8 Olağanüstü Görüş, Üstün Detaylandırma ve Görüntü Berraklığı Sayesinde Doğru ve Çok Yönlü Tanı İmkanı Sağlamaktadır.”
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin bünyesine kattığı Voluson E8’in özellikleri, kullanım alanları ve verimliliği hakkında açıklamalarda bulunan Başhekim Prof. Dr. Müfit C. Yenen, gelişmiş uygulama özellikleri ve üstün görüntü kalitesi ile gebelik süreci boyunca anne bebek sağlığının artık daha yakından takip edilebildiğini söyledi. “Özellikle riskli gebeliklerde, sistemin son derece ayrıntılı ve berrak görüntü kalitesi verme özelliği sayesinde, problemler daha doğru tespit edilebilir hale gelmiştir.” diyen Prof. Dr.
Müfit C. Yenen, anne ve bebek sağlığını tehlikeye atabilecek beklenmeyen gelişmeler karşısında erken müdahale imkanının da elde edilebileceğini belirtti.
Günümüzdeki teknolojik ilerlemelerin tıbbi görüntüleme sistemlerinden elde edilen verileri de daha güvenilir hale getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Müfit C. Yenen, “Voluson E8 olağanüstü görüş, üstün detaylandırma ve görüntü berraklığı sayesinde doğru ve çok yönlü tanı imkanı sağlamaktadır. Böylece anne ve bebek sağlığı hastanemizde artık daha da güven altına alınmıştır.” dedi.
Prof. Dr. Müfit C. Yenen; “E8 Teknolojisi En İnce ve En Küçük Damar Yapılarında Dahi Hızlı ve Kolay Görüntüleme İmkanı Sağlamaktadır.”
Voluson E8’in sağladığı avantajlardan bahseden Prof. Dr. Müfit C. Yenen, “E8 teknolojisinin en ince ve en küçük damar yapılarında dahi sağladığı hızlı ve kolay görüntüleme imkanı sayesinde, damarların yapısı kolayca anlaşılabilir hale gelmiş ve teşhis koymak kolaylaşmıştır. Hatta damarlar içerisindeki kan akımı bile görüntülenebilir hale gelmiştir. Anne karnında gelişim süreci devam eden bebeğin anatomik yapısındaki şekiller, cihazın gelişmiş hacimli kontrast özelliği sayesinde kolayca görüntülenebilmektedir.
Bebeğin sağlığı ile ilgili önemli göstergeler olarak kabul edilen boy, kilo, baş çevresi ve ense kalınlığı gibi kritik ölçümler cihaz tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Böylece manuel olarak yapılmış ölçümlerde yaşanan hata payı artık ortadan kalkmıştır. Bebeğin iç yapılarının görüntülenmesini de mümkün kılan sistemin teknolojik üstünlüğü sayesinde, elde edilen görüntülerde olağanüstü anatomik gerçekçilik sağlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Müfit C. Yenen; “Voluson E8, Gebelik Takibi Dışında Yumurtalık Tümörü ve Kanserlerinin Ayrıntılı Görüntülenmesinde de Kullanılmaktadır.”
Çok üstün görüntüleme özelliklerine sahip Voluson E8’in, yenilikçi yönetim anlayışı ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin teknolojik cihaz parkuruna dahil edildiğini ifade eden Prof. Dr. Müfit C. Yenen, cihazın gebelik takibi dışında yumurtalık tümörü ve kanserlerinin ayrıntılı görüntülenmesinde de kullanıldığını belirtti.