Views: 0
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü” kapsamında 2018 yılı için yapılan yardımları almaya hak kazanan 37 derneğin 47 projesini web sayfasında açıkladı.
Kültür Dairesi’nden konu hakkında yapılan yazılı açıklamaya göre, “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü” kapsamında 50 dernek, yurt dışında düzenlenen halk dansları festivallerine katılım ve halk dansları festival organizasyonu, şiir dinletisi organizasyonu, panayır/festival organizasyonu, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler (şölen, festival, eğitim, kültür gezisi), müzik CD’si yapımı ve çoğaltımı, yurt dışında düzenlenen müzik festivaline katılım, müzik festivali organizasyonu, dans eğitimi ve gösterisi organizasyonu, konser organizasyonu, plastik sanatlar atölye ve sergisi, kitap basımı, dergi basımı, yayın temini, tiyatro oyunu sahneleme, belgesel-kısa film çekimi, el işleri ve fotoğraf alanlarındaki 75 proje ile başvuruda bulundu. 13 Nisan 2018 tarihinde duyurularak 18 -29 Haziran 2018 tarihleri arasında alınan başvuruların ardından bir proje geri çekilince 50 derneğin 74 projesi değerlendirmeye alındı.
Tüzük kapsamında oluşturulan ve 13 kişiden oluşan Değerlendirme Komisyonu tarafından, yapılan değerlendirmeler sonucunda 37 derneğin 47 projesine talep ettikleri rakamlara göre toplam 1,000,000TL tutarında mali yardım yapılması kararı alındı. Sonuçlarla ilgili gerekçeli kararların Derneklere yazılı olarak bildirildiği ifade edilen açıklamada, mali yardım almaya hak kazanan dernekler, projeleri ve katkı miktarlarını içeren liste aşağıdaki gibidir.
Tüzük kapsamında iki yıl süreyle (2017-2019) görev yapmak üzere oluşturulan ve başkanlığını Kültür Dairesi Müdürü olarak Şehbal Hamzaoğulları’nın yürüttüğü Değerlendirme Komisyonunda; Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Şube Amiri Nuri Ünüçok, Kültür Dairesi Kütüphaneler ve Yayın Şube Amiri Temsilcisi Rukiye Kaymak, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürlüğü’nün Temsilcisi Hüseyin Özinal, Devlet Senfoni Orkestra ve Korosu Müdürlüğü’nün Temsilcisi Halil Kalgay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Temsilcisi Nihat Ağdaç, Gençlik Dairesi’nin Temsilcisi Adem Öksüzoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun Temsilcisi Salahi Döşemeci’nin yanı sıra Kültür Sanat Danışma Kurulu tarafından seçilen; edebiyat alanından Şevket Öznur, müzik alanından Erkan Dağlı, sahne (gösteri) sanatları alanından İpek Denizli Karagöz, görsel sanatlardan Özhan Özatay ile halkbilimi ve araştırmacılardan Ali Nebih görev yapıyor.
Kültür Dairesi’nin “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü” Kapsamında
2018 Yılı Yardımları Alan Dernekler Listesi
DERNEK ADI |
PROJESİ |
KATKI MİKTARI |
Sevgi Çiçeği Kültür Sanat Der. |
2.Güzelyurt-Lefke Bölgesi Kültürel Bilgi Yarışması |
3,000 TL |
Kıbrıs Polifonik Korolar Der. |
Praha Music Festival (Festivale katılım) |
60,000 TL |
Baraka Kültür Merkezi |
Şifabanın Sandığı (Kitap Basımı) |
6,000 TL |
İnönü GM Kültür Sanat ve Spor D. |
Ukrayna Halk Dansları Festivaline Katılım |
28,000 TL |
Karpaz Dostları Derneği |
Karpaz Çocuk Doğa Kültür Sanat Buluşması “3” |
5,000 TL |
Folklor Ve Gençlik Merkezi Derneği |
12. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği organizasyonu |
29,500 TL |
Folklor Ve Gençlik Merkezi Derneği |
Yurt Dışı Fetival Katılımı (Bursa) |
19,000 TL |
Alayköy Folklor Der. |
Yurt Dışı Festival Katılımı (İspanya) |
20,000 TL |
Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Der. |
Nasrettin Hoca Şenlikleri (Festival Katılımı) |
15,000 TL |
Tango Siempre |
Hayatı Tangoyu Yaptığın gibi Yaşa (Eğitim-Seminer-Gösteri) |
8,000 TL |
Othello Folklor Der. |
Fransa ve İspanya Ülkeler Arası Fest. (uçuş İspanya) |
36,000 TL |
Üretim Sokağı Kültür Sanat Der. |
Tiyatro Atölyesi 2. Dönem Eğitim ve Semineri |
10,000 TL |
Serdarlı Sağlık ve Kültür Der. |
Objektifimizden Tarih ve Kültür (Fotoğraf kursu ve yarışması) |
15,000 TL |
Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği |
Kendin Olmak İçin Kendi Oyununu Kendin Oyna(Tiyatro kursu ve sahneleme) |
13,000 TL |
Lefkoşa Folklor Der. |
Yurt Dışı Festivaline katılım (Makedonya) |
25,000 TL |
Güzelyurt Sanat Der. |
21. Uluslararası Güzelyurt Kültür Sanat Festivali |
19,000 TL |
Müzik-DER |
16. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Fest |
80,000 TL |
FODER |
Mimari Fotoğraf Çekim Teknikleri Atölyesi |
18,000 TL |
FODER |
İleri Düzey Photoshop Atölyesi |
10,000 TL |
Akdeniz Avrupa Sanat Derneği |
“Kıbrıs’ta Barışı Sanatla Kurmak” Kitabın İngilizce baskısı ve Sergisi |
25,000 TL |