Toprak Ürünleri Kurumu kapanmayacak..

55
reklam alani

Views: 0

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali,  Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) ülke tarımı için önemine işaret ederek,  kapatmak veya başka bir forma dönüştürmek niyetleri bulunmadığını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalarda, ağırlıkla tarım ve turizm konuları tartışıldı.

ÇAVUŞOĞLU: “TÜK BATACAK BİR KURUM DEĞİL, BU KURUMU ANCAK SİYASİLER BATIRABİLİR”

İlk konuşmayı yapan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, öncelikle yarın 1 Mayıs İşçi Bayramı olmasından dolayı tüm emekçileri kutladı.

KKTC’de üretici sorunlarıyla ilgili konuşma yapan Çavuşoğlu, Tarım Sigortasındaki 18 Milyon TL’nin araştırılması konusunu kapattığı gerekçesiyle Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı eleştirdi.

Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) kapatılması konusunda Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile geçmiş dönemde tartıştıklarını ve bu kurumun kapatılmasına engel olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, Toprak Ürünleri Kurumu’nun batacak bir kurum olmadığını, bu kurumu ancak siyasilerin batırabileceğini söyledi.

TÜK’ün yeni dönemde “kötü” yönetildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “TÜK’te çalma, çırpma, üsülsüzlüğün söz konusu olmadığını, 28 dosyanın araştırılacak olması söylemine sadece güldüklerini” kaydetti.

TÜK’ün 50 Milyon TL  gerilediği şeklindeki söyleminin, şu andaki bakanın sadece hırsından kaynaklandığını savunan Çavuşoğlu, TÜK’ün daha önce kötü yönetildiği söylemini kabul etmediklerini ifade ederek,  kurumun kar ettiği faaliyet raporunu göstererek okudu.

ŞAHALİ: TÜK’ÜN VARLIĞI TÜKETİCİ MENFAATİ ÇERÇEVESİNDE KORUNACAK”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de söz alarak, TÜK’ü ne kapatmak ne de başka bir forma dönüştürmeye niyetleri olduğunu söyledi.

TÜK’ün varlığının tüketici menfaati çerçevesinde korunacağını vurgulayan Şahali, TÜK’ün kapatılması gibi bir söylemin gerçeklerden uzak bir söylem olduğunu kaydetti.

Bu devletin hukuki meselelerle ilgili ihtiyaç duyulan mütalaaların Sayıştaylığa sorulması gerektiğini dile getiren Şahali, “18 Milyonluk operasyonun” da, Maliye Bakanının değil Bakanlar Kurulu’nun da sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Konunun hukuki açıdan incelendiğini dile getiren Şahali, içinde bulunan yılın kuraklık yılı olabilecek bir yıl olabileceğinden, halen, kurumun mali sıkıntısı olduğunu kaydetti.

SÜT ÜRETİMİNDEKİ ARTIŞ…

Süt üretiminin yükseldiği bir dönemde olunduğuna işaret eden Şahali, sütün pazarlanması açısından zor olduğunu, süt ürünleri yönetim kurulunda bir fiyat artışı yapıldığını ve sütün bir damlasının dahi heba olmadan satılması için de gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Sütün fiyatında artış yaparken  geçmiş yıllardaki gibi pazarlamama ihtimalini düşünerek hareket etmeye çalıştıklarını dile getiren Şahali,  üretici ve imalatçılarla görüşerek, olgun davranmalarını beklediklerini ve kalıcı çözümler için çalıştıklarını söyledi.

Şahali, kuraklık tespit çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmaların sonunda kaba yem ihtiyacı ile ilgili kararların da çok daha sağlıklı verilebileceğini söyledi.

TÜK’ün borçlarının faizlerin faizlere eklenmesiyle çoğaldığını, 125 Milyon dolarlık borcun durduğunu dile getiren Şahali, kurumun mali sorunlarının çözülecek durumunda olunmadığını kaydetti.

Şahali, TÜK’ün ülke için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

Kayıp 1 milyon konusuna da değinin Şahali, bu paranın usulüne uygun işlem yapılamadığı için ve kötü yönetimden dolayı olduğunu kaydetti.

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da tekrar söz alarak, eleştirilere yanıt verdi.

 

Paylaş