İskele’de 23 Nisan coşkusu iki ayrı törenle kutlandı

reklam alani

Views: 0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İskele’de iki ayrı tören düzenlendi.

İlk tören, İskele Ecevit Meydanı’nda protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Büstü’ne sunulmasıyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

İkinci tören ise İskele Cumhuriyet Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Tören, tören gruplarının teftişi ve bayram kutlamalarıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı yapan Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Neriman Vamık, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan ettiğini belirterek, insan haklarına saygılı, hoşgörülü ve iyi eğitimli bireyler yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Bölge okul öğrencilerinden Yiğit Dinçer’in ‘Türk Çocuğu’nun Andı’nı okumasının ardından tören, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, milli egemenliğin önemine ve çocukların gelecekteki rolüne dikkat çekerek, güçlü devletlerin ancak güçlü nesillerle yükselebileceğini ifade etti. 23 Nisan’ın yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih olmadığını, aynı zamanda millet iradesinin doğrudan halka geçtiği bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan meclisle birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, bu özel günün çocuklara armağan edilmesinin dünyada nadir görülen bir örnek olduğunu vurguladı.

Çocukların adalet, vatan sevgisi, çalışkanlık ve dürüstlük gibi değerlerle yetişmesinin toplumun en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan en değerli yatırım olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında, farklı ülkelerden çocukların bir araya gelmesinin sevginin evrensel dilini yansıttığını da belirten Çavuşoğlu, tüm çocukların bayramını kutladı.

Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencileri Kumsal Ayşe Tosunoğlu ile Elvin Kont’un konuşmalarının ardından tören; Şehit İlker Karter İlkokulu, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu ve İskele Belediyesi Yuvam Ana Kucağı öğrencilerinin şiirleri ve dans gösterileriyle sona erdi.

Paylaş