Ruşen Karakaya: Aileler için 6 Şubat öncesi ve sonrası var

Ruşen Yücesoylu Karakaya: Olası kast kararı çıkmazsa
reklam alani

Views: 1

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, 6 Şubat depreminin ardından geçen 3 yılı değerlendirdi.

BRT Sabah Haber programında bölge bağlantısıyla Ülkü Akın’ın konuğu olan Karakaya, adalet sürecini anlattı ve yarın yapılacak anma törenlerine dair açıklamalarda bulundu.

Karakaya, 3 yıldır ailelerin tarifsiz bir acı içinde olduğunu belirterek, “Aileler için 6 Şubat öncesi ve sonrası var” dedi.

Şampiyon Meleklerin tüm toplum tarafından sahiplenilmesinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Karakaya, aileler olarak bu güçle ayakta durabildiklerini ve birlikte verilen mücadelenin kendilerine çok büyük güç kattığını ifade etti.

Dava sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Ruşen Karakaya, 6 duruşma yapıldığını ve çok büyük mücadeleler verdiklerini ifade ederek, Türkiye’deki adalet sürecinin kendilerini kahreden bir sonuçla karşı karşıya bıraktığını söyledi.

Karakaya, gerekçeli kararın dosyaya girdiğini, bundan sonraki süreçte istinafa başvuracaklarını; sonuç alınamaması hâlinde ise konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirtti.

Şampiyon Meleklerin adının yaşatılması amacıyla dernek olarak çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini de belirten Karakaya, toplumun sağladığı katkılarla ihtiyaçlı ve başarılı öğrencilere Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı aracılığıyla eğitim desteği verdiklerini kaydetti.

Mağusa’da Şampiyon Meleklere yakışır bir eğitim kompleksini hayata geçirmek adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ruşen Karakaya, iki ay içerisinde projeyi duyuracaklarını söyledi.

Karakaya, eğitim kompleksiyle ilgili toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını da hatırlatarak, dileyen herkesin katkıda bulunabileceğini belirtti.

Karakaya, yarın yapılacak anma programını da paylaştı.

Ruşen Karakaya, Şampiyon Meleklerin yarın kabirleri başında bir kez daha anılacağını ifade ederek, 14.00–15.00 saatleri arasında ailelerin Mağusa, Yeniboğaziçi, Vadili, Dörtyol ve Ulukışla mezarlıklarında eş zamanlı olarak sevdiklerini anacağını açıkladı. Karakaya ayrıca, saat 15.30’da Polat Paşa Camii’nde Şampiyon Melekler anısına mevlit okutulacağını belirtti.

Paylaş