Erhürman: Gazze’de kitaplar umut olmaya devam ediyor

reklam alani

Views: 2

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Gazze’de bulunan Samir Mansour Kitabevi’ne ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Erhürman, kitabevinin 2021 yılında bombalandığını, 2022’de yeniden açıldığını, 2023’te ise bir kez daha bombalandığını hatırlatarak, kitabevinin şu anda yeniden faaliyette olduğunu belirtti.

Paylaşımında, saldırılarda yaşamını yitiren müşterilerden ve yaşananlardan sonra kitabevine ilk kez gelen yeni okuyuculardan da söz eden Erhürman, “Yapabilecekleri en iyi şey okumak mı dersiniz, kitaplar iyileştirir mi, kitaplara sığınıyorlar ya da kitaplarla direniyorlar mı? Hangisi doğru bilmiyorum. Belki hepsi de…” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erhürman, açıklamasında ayrıca, “Her ne olursa olsun, bu haberleri okurken hem düşündüm, hem sevindim hem de umutlandım. Gazze, kitaplar ve okumak konusunda bizlere çok şey öğretiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş