21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında KKTC genelinde anma törenleri düzenlendi

reklam alani

Views: 7

21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitleri Anma Haftası çerçevesinde Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de anma törenleri gerçekleştirildi.

Gazimağusa’daki tören, Suriçi Milli Mücadele Şehitliği’nde yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Namık Kemal Lisesi tarih öğretmeni Münür Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu, şehitlerin Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesindeki yerine ve önemine dikkat çekti. Törende, Namık Kemal Lisesi öğrencisi Su Elyeli “Ey Şehit Oğlu Şehit” adlı şiiri okudu.

  1. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Hacı Ömer Şağban da konuşmasında, şehitlerin fedakârlıklarının asla unutulmayacağını vurguladı. Din İşleri Gazimağusa Bölge Sorumlusu Faruk Seçkin tarafından şehitler için dua okunmasının ardından protokol ve katılımcılar şehitliği ziyaret etti.

Girne’deki anma töreni Deniz Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Deniz Birlikleri Komutanlığı’ndan Deniz Teğmen Oğuzhan Şengün, geçmişte yaşanan acılara ve Kıbrıs Türk halkının verdiği onurlu mücadeleye değindi. Şengün, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye’nin desteğiyle haklarına sahip çıktığını vurguladı.
Güzelyurt’taki tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Şehit Turgut Ortaokulu öğretmeni Hidayet Kavalcı konuşmasında, şehitlerin Kıbrıs Türk halkının varlığını, özgürlüğünü ve onurunu korumak adına canlarını feda ettiğini söyledi. Törende, Şehit Turgut Ortaokulu öğrencisi Karanfil Kardeşoğlu “Kahraman Yüzbaşım” adlı şiiri okudu. Piyade Üsteğmen Hakan Özkul ise 1963–1974 yılları arasında verilen varoluş mücadelesine ilişkin bilgiler paylaştı.

İskele’deki anma töreni ise Larnaka Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirildi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Mehmet Şahin Gökdaş konuşmasında, geçmişte yaşanan acılara dikkat çekti. Bölge okullarından öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuduğu tören, şehitler için dua edilmesiyle sona erdi.

Paylaş