Gazeteciler Birliği ve Basın-Sen gazetecilerin güvenliğinin sağlanması için çağrı yaptı

reklam alani

Views: 2

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Basın Emekçileri Sendikası, gazeteci Pınar Barut ve ailesine yönelik ölüm tehdidine dikkat çekmek amacıyla Polis Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
Gazetecilere, bazı sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir,Gazetecilere karşı yapılacak en ufak itibarsızlaştırma ve tehditlerde en sert şekilde karşılık verileceğini söyledi.

Hazırlanan ortak bildiriyi Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Efdal Keser okudu.

Bildiride, son yıllarda gazetecilere yönelik tehdit olaylarının arttığına dikkat çekilerek, ölüm tehdidi alan gazeteciye yönelik saldırının sadece bireye değil doğrudan halkın haber alma hakkına yönelmiş pervasız ve kabul edilemez bir gözdağı olduğu belirtildi.

Tehditlerin hukuk devletine karşı bir meydan okuma ve basın özgürlüğünü ortadan kaldırma girişimi olduğu belirtilen açıklamada, “Beklentimiz meslektaşlarımıza yöneltilen her tehdidin derhal ve en sert şekilde soruşturulması ve sorumlular kim olursa olsun yargı önüne çıkarılmasıdır. Emniyet güçlerinden beklentimiz; meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, hukuki süreçlerin gecikmeksizin işletilmesi ve bu kişilerin yasaların ön gördüğü en ağır şekilde cezalandırılmalarıdır” denildi.

Paylaş