Sağlık Bakanlığı, Teknecik’teki zehirlenme iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı

Sağlık Bakanlığı
reklam alani

Views: 2

Sağlık Bakanlığı, Teknecik Elektrik Santrali’nde görevli dört personelin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasına ilişkin hastane raporları konusunda kamuoyunda yer alan iddialar üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlîk açıklamasında, “Teknecik Elektrik Santrali’nde görevli dört çalışanın zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasına ilişkin hastane raporları konusunda kamuoyunda yer alan iddialar üzerine, Sağlık Bakanlığı olarak açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından dile getirilen, hastalara ait somut muayene bulgularına dayalı raporların geçerliliğine yönelik yazılı şikayet başvurusu dikkate alınarak, ivedilikle soruşturma başlatılmıştır.

Bu çerçevede, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Beyhan Berova görevlendirilmiş olup, Cuma günü taraf olan tüm hekimlerin katılımıyla ortak bir konsültasyon gerçekleştirilecektir. Konu, tüm hassasiyetler gözetilerek ayrıntılı biçimde araştırılacak ve kamuoyu şeffaf şekilde bilgilendirilecektir.

İlgili hastalara yapılan tetkikler sonucunda, kan tahlillerinde anormal bir sonuca rastlanmadığı, muayene bulgularında da toksik inhalasyona bağlı somut bir klinik belirti saptanmadığı, hastaların sadece öksürük şikayetleri olduğunu ifade etmişlerdir ve bunlar olayın gerçekleştiği ilk gün ilgili hekimlerin bulguları olarak bakanlığımıza sözlü olarak bildirilmiştir.

İlgili raporda solunum yolunu tıkamaya neden olan maddelerin inhalasyon ve yutulması tanısı konulmuş ve açıklamada toksik madde inhalasyonu olduğu yazılmıştır .

Bu ifadelerin ilk gün muayene eden doktorlar ve baş hekim tarafından bu ifadeler doğrulanmamıştır ve bu ifadeleri doğrulayacak kan tahlili sonucuna veya herhangi somut bir muayene bulgusuna rastlanmadığı sözlü olarak bakanlığa bildirilmiştir .

Dolayısıyla ortada bilgi kirliliği ve açıklığa kavuşturulması gereken bir durum bulunmaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından ivedilikle gerekli soruşturma başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız .” denildi

Paylaş