Alayköy Sosyal Konutları Lansmanı yapıldı

reklam alani

Views: 3

Başbakanlık himayelerinde ve İçişleri Bakanlığı yönetiminde yürütülen sosyal konut projesi kapsamında  Alayköy Sosyal Konutları Lansmanı yapıldı.

Lansmana Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve bakanlar katıldı.

Lansmanda konuşan, Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, 3 yıllık süreçte hükümetin Gönyeli bölgesine spor alanında başta olmak üzere birçok yatırım yaptığını anlattı.

Sosyal Konut Projesi kapsamında Alayköy’de 16’sı engelli tasarımlı 584 daire ve 8 dükkan yapılacağını belirten Amcaoğlu, projenin 819 otopark içereceğini ve 90 m2’lik iki artı bir ve 115 m2’lik üç artı bir konutlardan oluşacağını anlattı.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da tarihi bir projeyi daha hayata geçireceklerini belirtti.

Güzelyurt’ta hiçbir parti ayrımı yapmadan kura çekimi yaptıklarını anımsatan Oğuz, sosyal konut projeleri için Lefkoşa’yı doğu ve batı olarak ikiye böldüklerini, seçim yasaklarından sonra bütün projelerin Müteahhitler Birliği Kooperatifi’ne devredileceğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel de lansmanda yaptığı konuşmada, sosyal konut projelerine ilişkin bilgiler paylaştı.

Başbakan Üstel, Cumhurbaşkanı seçimine de değindi.

Üstel, “19 Ekim’de siyasi istikrar için sandık başına gideceğiz. Sizlere güveniyoruz. Siyasi istikrarı devam ettireceksiniz ve üç parti sayın Tatar’ı destekleyeceğiz ve siyasi istikrarı sağlayacağız” dedi.

Lansman da konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, yerel yönetimler yasasından ardından kaynakların daha tasarruflu kullanılmaya başladığını ifade ederek bunun da ekonomiye yansımaları olduğunu söyledi.

Ülkeye yapılan yatırımlar sayesinde KKTC toprağının ne kadar değerli olduğunun gördüğünü belirten Tatar, “Toprak üretim demektir toprak bizim anayurdumuzdur ve toprağımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Alayköy Sosyal Konutları projesi, 584 daireden oluşacak. Proje alanında yaklaşık 22 bin m2 yeşil alan, 3 bin 500 m2 açık spor tesisleri ve 5 bin m2 sosyal alanlar bulunacak.

Paylaş