Horoz dövüşü Kıbrıs kültürünün bir parçasıdır diyen Hasan Tosunoğlu, ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini savundu

hasan-tosunoğlu
reklam alani

Views: 0

Bağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, “Horoz dövüşü mafyasına hapis cezası” öngören Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisi’ne itiraz etmesi ve kınanmasının ardından “Ortak akılla hareket edilmesi halinde çözülmeyecek sorun yoktur” dedi.

Meclis kürsüsünden “Horoz dövüşü Kıbrıs kültürünün bir parçasıdır” ifadelerini kullanan Bağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ceza Değişiklik Yasası ile ilgili komite çalışmalarına katkı sağlayan farklı kesimlerden bireylerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Tosunoğlu, “Horoz dövüşü mafyasına hapis cezası” öngören Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisi’ne itiraz etmesi ve kınanmasının ardından “Ortak akılla hareket edilmesi halinde çözülmeyecek sorun yoktur” şeklinde konuştu.

İnsan, doğa ve hayvan sevgisiyle dolu pek çok kişinin endişelerini dinlediğini ifade eden Tosunoğlu, yanlış anlaşılma ve yansıtılma konusundaki şikayetleri dile getirdi.

Komitede, katı cezalar öngören düzenlemeyi ortak akıl ve katkılarla daha iyi bir noktaya taşıyacaklarına inandığını belirten Tosunoğlu, “Ortak akılla hareket edilmesi halinde çözülmeyecek sorun yoktur” dedi. Bugünkü komite toplantısı vesilesiyle Hint Horozu Sevenler Derneği’nden asbaşkan Gürtaç Mehmet ve yönetim üyesi Ümit Despot ile yaptığı görüşmenin de bu sürece fayda sağladığını ifade etti.

Paylaş