Tufan Erhürman: Yapılanlar Meclis’e darbedir!

6
Tufan Erhürman: Yapılanlar Meclis’e darbedir!
reklam alani

Views: 1

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığına yönelik yapılan Resmi Gazete yayınının yok hükmünde olduğunu belirterek, “Bu yapılanlar Meclis’e yapılan bir darbedir” dedi. Erhürman, CTP’nin Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığı’nı tanımadığını vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’te yaptığı basın açıklamasında, Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığına yönelik yapılan Resmi Gazete yayınının yok hükmünde olduğunu vurguladı.

CTP’nin Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığı’nı tanımadığını belirten Erhürman, “Bu sürdürülürse, Meclis’e darbe yapılıyor demektir” ifadelerini kullandı.

Bugün yapılacak devir-teslim töreninin de yok hükmünde olduğunu belirten Erhürman, “Bu yapılanlar Meclis’e yapılan bir darbedir” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ HUKUKÇU DA OY PUSULALARININ ‘GEÇERSİZ’ OLDUĞUNU AKTARDI”

Meclis ile ilgili sorunlar ile ilgili Meclis’teki 3 hukukçudan görüş alındığını, bu hukukçuların en yetkili kişiler olduğunu işaret eden Tufan Erhürman, “22 Ekim’de Meclis’teki hukukçulardan görüş istendi. Üç hukukçu da oy pusulalarının ‘geçersiz’ olduğunu aktardı” dedi.

Meclis Başkanlığı seçiminde hukuka aykırılığın açık olduğunun altını çizen Erhürman, “Hukuka aykırılık bu kadar açıkken, Milletvekilleri bunu içine sindirerek, işine devam mı etmelidir?” şeklinde konuştu.

“BAŞKA MECLİS YOK! MECLİS’E SAHİP ÇIKMAK GEREKİR!”

Şu anda Meclis Başkanlığı seçiminin hukuken tamamlanmadığını söyleyen CTP Genel Başkanı Erhürman, Zorlu Töre’nin görevinin fiilen ve hukuken devam ettiğini aktardı.

Bu ülkede bir tane Meclis olduğunun, Meclis’e sahip çıkmak gerektiğinin altını çizen Tufan Erhürman, “Başka Meclis yok” vurgusu yaptı.

Paylaş