Ünal Üstel: İsias Otel davası tüm Türkiye’ye örnek olmalı

2
Ünal Üstel: İsias Otel davası tüm Türkiye'ye örnek olmalı
reklam alani

Views: 1

Başbakan Ünal Üstel, 6 Şubat deprem felaketinde kaybedilen canlar için adalet arayışlarının sürdüğünü vurguladı. Üstel, İsias Otel’de hayatını kaybedenler için Adıyaman’da görülen davada çıkacak kararın, Türkiye’de benzer olayların tekrar yaşanmaması adına örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenler için büyük bir acı yaşandığını belirtti.

KKTC’nin bu süreçte derin bir yasa büründüğünü vurgulayan Üstel, Adıyaman’da İsias Otel’de hayatını kaybeden şampiyon melekler ve 75 can için 4. duruşma öncesinde basın açıklaması yaptı.

Başbakan Üstel, “KKTC olarak o gün hayat durdu. Tüm siyasi kesimlerle siyaset üstü bir anlayışla tek yürek olduk ve bugün büyük bir katılımla buradayız” dedi. Türkiye’nin adaletine inandıklarını vurgulayan Üstel, İsias Otel’de yaşanan kayıpların bir doğal afetin ötesinde, insanoğlunun yasa ve kural tanımadan yaptığı hatalar nedeniyle bu felakete dönüştüğünü söyledi.

“Deprem felaketini insanoğlu yasa tanımadan bir felakete çevirdi. Evlatlarımızın acısını unutmayacağız” diyen Üstel, adaletin tecelli etmesini beklediklerini belirtti.

Üstel, İsias Otel davasından çıkacak kararın sınırlı kalmaması gerektiğini, Türkiye genelinde benzer olayların tekrar yaşanmaması adına bir örnek teşkil etmesini umduklarını ifade etti.

Paylaş