Tufan Erhürman: Hükümet bitmiştir, erken seçimden başka çare yoktur

Tufan Erhürman
reklam alani

Views: 1

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin bittiğini savunarak, erken seçimden başka herhangi bir çare olmadığını iddia etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin bittiğini savunarak, halkın ve ülkenin zamanını çalacak şekilde gereksiz uzatmalar oynandığını ve erken seçimden başka herhangi bir çare olmadığını belirtti.

CTP Genel Başkanı Erhürman, azınlık hükümetleri haricinde, parlamenter demokraside hükumetin Meclis’te çoğunluğun desteğine sahip olması gerektiğini hatırlatarak, “Bunun en açık göstergesi hükumetin güvenoyu alabilmesi için salt çoğunluğun desteğine ihtiyaç duymasıdır” ifadelerini kullandı.

Bütçesi salt çoğunluğun oylarıyla kabul edilmeyen bir hükumetin istifa etmesinin teamül olarak kabul edildiğini belirten Erhürman, “Şu anda önümüzde üç siyasi parti tarafından kurulmuş ve 29 milletvekilinin desteğine sahip olduğu iddia edilen bir “hükümet” vardır” dedi.

Böyle bir hükümetin Meclis başkanlığı için aday gösterdiği bir kişiyi Meclis’in salt çoğunluğu olan 26 oyla seçtiremediğini vurgulayan Tufan Erhürman, “İkinci bir kişiyi seçtirebilse, sorunun aday gösterilip seçilemeyen kişinin şahsıyla ilgili olduğu iddia edilebilir” değerlendirmesini yaptı.

Paylaş