Views: 0
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Nüfus bilinmeden, nüfus politikası olmadan, katılımcılık dışlanarak sözde plan yapılacağı açıklandı. ‘Siz söylersiniz, biz yaparız’ sloganını atabilmek için ortaya konulan ve çözüm getirmekten ziyade sorun yaratan, şov maksatlı girişimler bunlar” dedi.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden tam gün eğitime geçiş aşamasında yaşanan sorunları ve hükümetin açıkladığı kalkınma planını değerlendirdi.
CTP Genel Başkanı Erhürman, partisinin tam gün eğitime geçerek hedefledikleri hususlara değinerek hükümetin bu konuda attığı adımları eleştirdi.
“HAFTADA BİR GÜN YAŞANAN SORUNLAR İKİ GÜN YAŞANMAYA BAŞLANDI!”
Sadece 1 ders saati için alan yaratarak sözde iki gün tam gün eğitime geçildiğini kaydeden Erhürman, altyapı sorunları giderilmediği için daha önce haftada bir gün yaşanan sorunlar bu kez haftada iki gün yaşanmaya başlandığını belirtti.
“NÜFUS BİLİNMEDEN, NÜFUS POLİTİKASI OLMADAN, KATILIMCILIK DIŞLANARAK SÖZDE PLAN YAPILACAĞI AÇIKLANDI”
Erhürman, tam gün eğitimde yapılanın bir benzerinin CTP’nin uzun bir süreden beri bir proje olarak önüne koyduğu uzun vadeli sosyal, ekonomik, kültürel kalkınma planında da yapıldığını ifade ederek, “Nüfus bilinmeden, nüfus politikası olmadan, katılımcılık dışlanarak sözde plan yapılacağı açıklandı” açıklamasında bulundu.
Hükümetin ‘siz söylersiniz, biz yaparız’ sloganını atabilmek için çözüm getirmekten ziyade sorun yaratan, şov maksatlı girişimlerde bulunduğunu dile getiren Erhürman, “Bu halkın yararına bir şey yapmayı değil, bir şey olmayı hedef olarak seçen bu zihniyetten ne beklenebilirdi ki zaten” ifadelerini kullandı.
Erhürman’ın tam paylaşımı şu şekilde:
“Tam gün eğitim
CTP olarak son üç yıldır aralıksız biçimde tam gün eğitim diyoruz. Seçim programımızda da altyapıdaki eksikliklerin tamamlanması suretiyle üç yıl içerisinde tüm okullarda tam gün eğitime geçme taahhüdü var.
Ortaya konulan her projenin hedefleri vardır. Tam gün eğitim derken neydi hedeflerimiz?
1-Özel okullarda okuyan çocuklarımızla kamu okullarında okuyan çocuklarımız arasındaki fırsat eşitsizliğini azaltmak.
2-Karı-koca çalıştıkları için özel bir tercih sebebi olmamasına karşın çocuklarını özel okula göndermek zorunda olan ailelere alternatif sunmak.
3-Ama en önemlisi, öğleden sonraları çocuklarımızı kültür, sanat, spor, vb. alanlarda, genel kültürle ve özel yeteneklerini, ilgilerini ortaya çıkarıp geliştirebilecekleri olanaklarla buluşturmak.
Hükümet ne yaptı? Daha önce haftada bir gün öğleden sonra üç ders saati kullanılırken, şimdi haftada iki gün, ikişer saatten dört ders saatini kullanmak için, yani aslında sadece 1 ders saati için alan yaratarak sözde ‘iki gün tam gün eğitim’e geçti.
Bizim hedef olarak önümüze koyduğumuz, yukarıda sıralanan üç noktadan hangisine ulaşıldı? Haftada bir saat fazladan dersle fırsat eşitsizliği mi azaldı? Bir gün değil iki gün öğleden sonra ders olacak diye aileler çocuklarını kamu okullarına alma olanağı mı buldu? (Geriye kalan üç gün ne olacak?) Öğleden sonraları çocuklarımıza özel ilgi alanlarında, yeteneklerini ortaya çıkaracak, onları geliştirecek olanaklar mı sunuldu? Yanıt: Hiçbiri!
Peki altyapı sorunları giderilmediği için daha önce haftada bir gün yaşanan sorunlar bu kez haftada iki gün yaşanmaya başlandı mı? Evet!
Benzer bir şey yine CTP’nin uzun bir süreden beri bir proje olarak önüne koyduğu ‘uzun vadeli sosyal, ekonomik, kültürel kalkınma planı’nda yapıldı. Nüfus bilinmeden, nüfus politikası olmadan, katılımcılık dışlanarak sözde plan yapılacağı açıklandı!
‘Siz söylersiniz, biz yaparız’ sloganını atabilmek için ortaya konulan ve çözüm getirmekten ziyade sorun yaratan, şov maksatlı girişimler bunlar!
Bu halkın yararına bir şey yapmayı değil, bir şey olmayı hedef olarak seçen bu zihniyetten ne beklenebilirdi ki zaten!”