Erkut Şahali: Mali İş Birliği Anlaşması’nın neden saklandığını merak ediyorum

5
Erkut Şahali
reklam alani

Views: 0

CTP Milletvekili Erkut Şahali, Meclis’in yasama yılı sonuna gelmesine rağmen Mali İş Birliği Anlaşması ile ilgili hiçbir şey göremediğini dile getirerek, “Mali İş Birliği Anlaşması gerçekten imzalandıysa görmek istiyorum” dedi. Şahali, “Mali İş Birliği Anlaşması’nın neden saklandığını merak ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekillerinin güncel konuşmaları devam ediyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali Meclis kürsüsünden, “2023 Mali Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması nerede” konulu güncel konuşma yaptı ve “Anlaşma nerede?” diye sordu.

“MALİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI NEREDE?”

“Bu anlaşmayı, gerçekten imzalandıysa görmek istiyoruz, bu anlaşma Meclise gelmeli, nerede” şeklinde konuşan Şahali, anlaşmanın içeriğine dayalı sorular sorarak, ülkeye bu anlaşma kapsamında ne kadar katkı sağlandığını da sorguladı.

Şahali, anlaşmaya yönelik madde madde sorular sorarak, okul, hastane, akıllı kavşak sistemi, depreme hazırlık, sanayi bölgeleri gibi konularda ne yapıldığını sordu, halk yararına bir şey yapılmadığını söyledi.

“MALİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI’NIN NEDEN SAKLANDIĞINI MERAK EDİYORUM”

Meclis’in yasama yılı sonuna gelinmesine rağmen anlaşma ile ilgili hiçbir şey göremediğini ifade eden Şahali, eleştirilerde bulundu, anlaşmanın içeriğini isteyerek neden saklandığını merak ettiğini dile getirdi. Hükümete güvenmediklerini ifade eden Şahali, “devlet ciddiyeti” istedi.

Taçoy da söz alarak, 31 Mart günü anlaşmanın imzalandığını ve Meclis kapanmadan gündeme geleceğini söyledi. Kimsenin kuşkusunun olmamasını isteyen Taçoy, anlaşmanın bir hafta içinde Meclise geleceğini ve Türkiye’deki seçimler vesilesiyle gecikme olsa da içeriğinin herkes tarafından öğrenileceğini kaydetti.

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın yerinden söz alarak, sorduğu soruya karşılık cevap veren Taçoy, anlaşmanın henüz yürürlükte olmadığını, eski anlaşmanın geçerli olduğunu belirtti.

KKTC devleti malı olan Engelli Yaşam Evinin de tamamlandığını ancak tesise bir hırsız tarafından zarar verildiğini ve kabloların çalındığını ifade eden Taçoy, zararın giderilmesi için Merkez Bankası’nın destek verdiğini, ancak bunun yanında Personel Dairesi ile yasa konusunda sıkıntı yaşandığını ve bunu aşmak için çalıştıklarını anlattı.

Devlet, Vakıflar İdaresi ve sivil toplum örgütlerinin binanın hizmete açılması için çalıştığını ifade eden Taçoy, yasa çalışmalarında gelinen aşamaya işaret etti, burada kadrolu değil, sözleşmeli personel olması gerektiğini söyledi.

Paylaş