Cemal Özyiğit’ten BASIN-SEN’e: “CTP’nin önerisini beğenmiyorsanız kendi önerinizi yapın!”

8
Cemal Özyiğit
reklam alani

Views: 0

Kıbrıs Postası’na konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Özel Hayatın Gizliliği Yasası’ndaki CTP’nin değişiklik önerisini “beğenmeyen” Basın-Sen’e “kendi önerinizi yapın” tavsiyesinde bulundu.

Yaptıkları bir haberin ardından ‘özel hayatın gizliliği’ ile ilgili yasa çerçevesinde 3 gazetecinin gözaltına alınması sonrası 2014’te yürürlüğe giren yasa tartışma konusu…

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) sunduğu ‘Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması’ Yasası’na değişiklik önergesinin ivediliği geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla reddedildi.

Öte yandan ilgili sendikalardan Basın-Sen de değişiklik talebinin içeriğinden yeterince memnun değil…

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), geçtiğimiz gün konuyla ilgili açıklamasında Özel Hayatın Gizliliği Yasası’ndaki değişiklik taleplerine ilişkin “Esas olan en doğru değişikliğin hem haberi yapanı, hem de haberi yapılanı koruyan bir şekilde olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Sendika ayrıca, Meclis’te ivediliği reddedilen Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası değişiklik önerisinin “tamamıyla Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne ait olduğunu” ve bunun sendika açısından “yeterli” olmadığını belirtti.

ÖZYİĞİT: “BASIN-SEN KENDİ ÖNERİSİNİ YAPSIN O HALDE…”

Konu hakkında ulaştığımız Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, CTP’nin söz konusu önerisinin “değerli ve önemli” olduğunu vurgulayarak bu nedenle mecliste destek verdiklerini ancak hükümetin parmak hesabıyla bunu reddettiğini ifade etti.

Kıbrıs Postası’nın “ancak ilgili sendikalardan BASIN-SEN de öneriyi yeterli bulmadığını, bunun bir “CTP önerisi” olduğunu hatırlatması üzerine ise Özyiğit, “madem öyle sendika kendi önerisini yapsın” tavsiyesinde bulundu.

Cemal Özyiğit, 2014’ta yapılan yasada adli makamlarca açığın bulunduğunu, söz konusu ses kayıtlarında “vatandaşlık pazarlıklarının” yapıldığını ifade ederek içerikle ilgili de herhangi bir adım atılmadığını, bu durumun da sorgulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

HÜKÜMET KANADI “ÇALIŞMAK LAZIM” DİYOR

Hükümet kanadı ise söz konusu değişikliğin yeterince hazırlanılmadan, alelacele o gün içinde yapıldığını, meclisin gündeminde dahi olmadığını, teknik olarak bunun doğru olmadığını savunarak, söz konusu değişikliklerin yapılması gerektiğini, gazetecileri koruyucu nitelikte kriterlerin çalışılarak belirlenmesi görüşünü dillendiriyor.

Paylaş