Ersan Saner: “Kara yollarında büyük bir sıkıntımız olduğu ortadadır…”

46
Ersan Saner
reklam alani

Views: 0

Başbakan Ersan Saner, İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü hakkında açıklamalarda bulunarak, “Ülkemizde çok uzun bir zamandır altyapıda özellikle de kara yollarında büyük bir sıkıntımız olduğu ortadadır…” dedi.

Başbakan Ersan Saner, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun kürsüsünden açıklamalarda bulundu.

Saner, geçtiğimiz gün imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü hakkında konuşarak, muhalefet liderlerini teker teker telefon ile arayarak protokolü paylaştığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin özellikle altyapısının desteklenmesi ve bu konuda da güçlendirilmesi adına Türkiye’nin bugüne kadar yapmış olduğu katkıların ortada olduğunu söyleyen Saner, bu protokol ile birlikte nasıl yapılacağının da kayıt altına alınmış olduğuna dikkat çekti.

“Hibe programlarının tümünün yatırımlara gidileceği öngörülüyor” diyen Başbakan Saner, şunları söyledi:

“700 milyon TL savunmaya 800 milyon TL bütçe açığına aktarılacak tüm bunlar ortadayken Türkiye ile imzalamış olduğumuz protokolün esas amacı, kurum kuruluşların kapasitesini arttırmak, bütçeye katkı sağlamak, ekonominin güçlenmesi için gereğini yapmak, çevre kültür ve turizmin korunması, sivil toplumun desteklenmesi, ulaşım ve altyapının geliştirilmesi için kullanacağımız bir protokol. Bu çerçevede değerlendirdiğimiz de ülkemizde çok uzun bir zamandır alt yapıda özellikle de kara yollarda büyük bir sıkıntımız olduğumuz ortadadır…”

Bazı yolların 2013 yılında temellerinin atılmış olmasına rağmen bitmemiş oluşuna dikkat çeken Başbakan Saner, “Bu bir gerçek, neden çözülmediğini anlamıyorum… Bu eksiklikleri de düşünmemiz gerekiyor” dedi.

“HİÇBİR SIKINTI YAŞANMAYACAK”

Bu anlaşmanın uygulanması kapsamında reel sektörün desteklenmesi ve altyapının güçlenmesi için hassasiyetle üzerinde duracaklarını söyleyen Başbakan Saner, bu konularda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağına dikkat çekti.

MEDYAYA KATKI

Medyaya yapılacak katkı konusundaki sorulara da yanıt veren Saner, eğer 1 milyon TL bulunmazsa tüm yayın organlarının uyduya çıkışının durmasının gündemde olduğunu, bu rakamın uydu katkı payı için olduğunu belirtti.

Saner, bununla ilgili tüzüğü de paylaşacaklarını söyledi.

Ersan Saner, icra taksit mazbata konusunu değerlendirdiklerini, olayın yasal boyutu nedeniyle adım atmadıklarını dile getirdi.

Başbakan Saner 1,500 TL’lerle ilgili yükümlülüklerini yerine getireceklerini de ifade etti.

“Protokolü biz imzaladık, siz neden imzalamadınız” gibi tartışmalara girmek istemediğini söyleyen Saner, esas olanın vatandaşa hizmet vermek olduğunu belirtti.

“DAİRELERDE KURUMSAL HAFIZA ORTADAN KALKTI”

Dairelerde kurumsal hafızanın ortadan kalktığını dile getiren Saner, bu sorunu çözmek için gerekli çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Saner, mevcut müşavirlerin müdür olabilmeleri için ek maddeler konup konamayacağının de ele alınacağını dile getirdi.

Reel sektöre yapılacak katkılara işaret eden Başbakan Saner, örneğin işini kaybeden bir bahçıvana yapılacak katkının da bu rakamların içinde olduğunu anlattı.

Açılacak ihalelere KKTC firmalarının da katılabilmesi için görüş birliği bulunduğunu söyleyen Saner, işlerin KKTC’de çok daha uygun rakamlarla yapılabileceğini de ilettiklerini belirtti.

Saner bir soru üzerine, fiberoptik projesinin hayata geçeceğini dile getirerek, medya kuruluşlarına kullandırılacak kaynaklar konusunda bir soru üzerine konuyla ilgili bir tüzük hazırlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Paylaş