Son altı ayda, bin 207 adet ‘sıfır’ araç daha trafiğe katıldı.

92
reklam alani

KKTC’de en fazla rağbet gören sıfır araçların satışları, 2017’de de hız kesmedi ve bu yılın ilk altı ayında ülke genelinde bin 207 araç satıldı.

Her ay yüzlerce yeni aracın trafiğe çıktığı ülkemizde, yollar artık araçların yoğunluğunu kaldıramaz oldu. 200 binin üzerinde kayıtlı aracın bulunduğu ülkemizde, bu yıl ocak ayından haziran ayı sonuna kadar bin 207 adet ‘sıfır’ araç daha trafiğe katıldı.

Bu yılın ilk altı ayında gerçekleşen sıfır araçların satışlarında, son yıllarda birinciliği Mercedes’e kaptıran Ford bu unvanını geri aldı. Ford 335 araç ile birinci, Mercedes 287 araç ikinci, Opel ise 139 araçla üçüncü oldu.

Mart ayında 56 araç satışı yapan Ford, nisan ayında 88, mayısta ise patlama yaparak 112 araç sattı. Ford’un Hazirandaki satışı ise 23 oldu.

İkinci sırada, birinciliği Ford’a kaptıran Mercedes yer alıyor. Mercedes, ocak ayında 42, şubatta 35, martta 54, nisan ve mayıs aylarında 58, haziranda ise 40 araç satışı gerçekleştirdi. Üçüncü sırada ise altı ayda 139 araç satan Opel yer aldı.

Dördüncü ve beşinci sırada Alman devi markaları olan BMW ve Volkswagen yer alıyor. BMW ilk altı ayda 119, Volkswagen ise 63 araç sattı. Toyota 50, Hyundai 48, Honda 45, Land Rover 45, Peugeot ise 27 araç satışı yaptı. Fiat 45, Jeep 27 ve Nissan 26 araç satışı gerçekleştirirken, Mitsubishi 7, Geely 7, Renault 11, Jaguar 8, Citroen 7, Kia 3, Mini de 7 araç satışı yaptı.

2017’nin toplam araç satışlarına bakıldığında, en fazla satışın 298 araç ile nisan ayında olduğu görülüyor.

Lüks araçlarda tercih, Mercedes, BMW, Land Rover ve Jeep

Lüks marka araç satışlarına bakıldığında da 2017’nin ilk altı ayında 287 adet Mercedes satışı yapıldı. Mercedes’in ardından 119 adet ile BMW ve 45 adet ile Land Rover geldi. Amerika’nın ünlü markası Jeep ise son altı ayda 27 araç satışı gerçekleştirdi.

Yollardaki araç sayısı artıyor, trafik keşmekeşi büyüyor

Ülkemizdeki araç satışlarının her geçen gün artmasıyla yollardaki trafik keşmekeşi de artıyor. Vatandaşlar, ‘yollardaki trafik sıkışıklığının giderilmesine yönelik bir çalışma olmamasından’ yakınıyor.

Özellikle mesai saatlerinde trafik yoğunluğuna karşı önlem olarak sadece belirli bölgelere kısa süreliğine trafik polisi yerleştirilmesi vatandaş tarafından yeterli bulunmuyor.

Özellikle şehir içindeki yolların ülkemizdeki araç sayısını kaldıramaz duruma gelmesinin cefasını en fazla sürücüler çekiyor.

KaynakKIBRIS GAZETESİ
Paylaş