Mağusa’da, devlet ve özel hastanelerdeki tüm tomografi cihazları arızalandı.

375
reklam alani

Gazimağusa’da hem devlet hastanesinde, hem de özel hastanelerdeki tomografi cihazları, kısa süre arayla arızalandı.

Tedavileri bu cihazdan çıkacak sonuçlarla yürütülmesi gereken onlarca hasta, geçen haftadan bu yana Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk ediliyor. Durumu ağır olan hastalar ambulanslarla Lefkoşa’ya taşınıyor.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bulunan tomografi cihazının tüpünün bittiği öğrenilirken, cihazın yeniden çalışması için Türkiye’den uzman bir ekibin geldiği öğrenildi.

Kıbrıs Gazetesi’nden Ahmet İLKTAÇ’ın haberi:

Hasoğlan: “ Kimseyi mağdur etmiyoruz”

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mustafa Hasoğlan, tomografi cihazlarının 4-5 yılda bir tüplerinin bittiğini söyledi.

Dr. Mustafa Hasoğlan, tomografi cihazlarının gerekli bakımlarını düzenli olarak yapmalarına rağmen tüpünün aniden bittiğini kaydetti.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tomografi cihazına ihtiyaç duyan hastaların Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiklerini anlatan Hasoğlan,  hiçbir hastayı mağdur etmediklerini bildirdi.

Dr. Mustafa Hasoğlan, hastanelerindeki tomografi cihazındaki arızayı giderebilmek için Türkiye’deki firma ile iletişime geçtiklerini, ekibin bugün cihazda gerekli incelemeyi yapacağını ve kısa süre içerisinde yeniden hizmet vermesinin sağlanacağını açıkladı.

Bu tip problemlerin her zaman ve her yerde yaşanabileceğine değinen Hasoğlan, bu olaydaki tek dezavantajın, devlet ve özeldeki tüm tomografi cihazlarının aynı zamanda arızalanmaları olduğunu belirtti.

Dr. Mustafa Hasoğlan, “Özel hastanelerde de aynı sıkıntı yaşanıyor. Tomografi ve MR cihazları tüp konusunda önceden sinyal vermiyor. Bizim yaşadığımız sorunun aynısı Mağusa’da faaliyet gösteren ve tomografi cihazı olan tüm özel hastanelerde de yaşanmaktadır. Çünkü tüpün ne zaman biteceği hesaplanabilir bir durum değildir” şeklinde konuştu.Mağusa’da, devlet ve özel hastanelerdeki tüm tomografi cihazları arızalandı.

Paylaş