Yakıt dolandırıcılığına dikkat!: Parası ödendiği halde araca yakıt konulmuyor.

93
reklam alani

Aracımıza yakıt alırken birçok kez ödediğimiz miktar oranında benzin konulup, konulmadığına dikkat etmiyoruz, ödeme yapıp hemen petrol istasyonundan ayrılıyoruz.

Ancak bazen çalışanların kötü niyetli olması, bazen de teknik hatalar veya çalışanların aşırı yorgun olması nedeniyle araçlara yakıt konulmuyor.

Hal böyle olunca da olan araç sürücüsüne oluyor. Ya yol üzerinde başka bir akaryakıt istasyonundan yeniden para ödeyerek yakıt almak zorunda kalıyor ya da durumu fark etmeyerek yol da kalıyor.

Kıbrıs Gazetesinden Ceren ÖZBİL’in haberine göre; Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal çok ender olsa da bu gibi olayların yaşandığını doğruladı ve sürücülere mutlaka ve mutlaka yakıt alırken makinelere bakıp, miktarı kontrol etmelerini önerdi.

“Seyir halindeyken ibre yükselir” demeyin

Bazı sürücüler “seyir halindeyken ibre yükselir” diyerek aracının yakıt ibresinin yükselmemesini önemsemiyor.

Belli bir yol kat ettikten sonra ise yakıt ibresinin hâlâ yükselmemesi bir yerde bir yanlış yapıldığını ortaya çıkarıyor.

Hatta bazı zamanlarda sürücü araçtaki yakıtın bitmesi nedeniyle yolda kaldıktan sonra yakıt konulmadığını anlıyor.

“Yanlışlık” da “dolandırıcılık” da olabilir…

Akaryakıt istasyonlarında parası alınmasına rağmen akaryakıt konulmaması bazen hatadan kaynaklı olabileceği gibi bazen dolandırıcılık amacıyla da yapılabiliyor.

Bazı fırsatçı çalışanlar yakıt pompasını araca takıp, araca konulacak yakıt miktarını ayarlamıyor. Böylece arabaya yakıt doldurmuyor ve müşteriden aldığı parayı da cebine atıyor.

Kanıtlamak zor…

Böyle bir durumla karşı karşıya kalan bir müşteri ise yaşadığı durumu kanıtlamakta büyük zorluk yaşıyor.

Durum ancak akaryakıt istasyonlarındaki kamera görüntüleriyle ortaya çıkabiliyor. Ancak bu durumda da kameraların benzin konulması istenilen miktarı gösterebilecek düzeyde olması gerekiyor.

Çağdal uyardı

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, bu gibi durumlara sık olmasa da rastlandığını söyledi. Bazen durumun aracın yakıt ibresinin takılmasından da kaynaklanabileceğini belirten Çağdal, çok ender de olsa bazen çalışanlar tarafından bilinçli olarak eksik verilebileceğini anlattı.

Çağdal, böyle bir durumla karşılaşılmaması içinse sürücülere mutlaka pompada yazan rakamı kontrol etmelerini önerdi.

Levent Çağdal, akaryakıt istasyonlarında bulunan pompaların mühürlü olup, hata payının ise yüzde 0.5’in bile altında olduğunu açıkladı.

Paylaş