Tekirdağ’da yaşayan Kıbrıs gazisi, Harekat anılarını yanından ayırmıyor

102
reklam alani

Tekirdağ’da yaşayan Kıbrıs gazisi 80 yaşındaki Ahmet Akıncı, savaş sırasında çektirdiği fotoğraflardan oluşan albümü ile “Şeref ve gurur kaynağım” dediği gazilik madalyalarını yanından ayırmıyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde astsubay olarak görev yaparken Kıbrıs Barış Harekatı’nda görevlendirilen Akıncı, savaş sırasında bir Kıbrıs askerinin kendisine hediye ettiği tespihe bakarak anılarını taze tutuyor.

Barış harekatı sonunda verilen madalyasını her kıyafetine takan Akıncı, o günlerde çektirdiği fotoğrafları ise el çantasından ayırmıyor.

Altıova Mahallesi’nde müstakil bir evde yaşayan Akıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın üzerinden 43 yıl geçmesine rağmen o günlerin aklından hiç çıkmadığını, her hatırına geldiğinde duygulandığını ifade etti.

Denizli’de göreve başladığını ve daha sonra Ağrı’ya tayin olduğunu aktaran Akıncı, buradan da Kıbrıs Barış Harekatı’nda görevlendirildiğini kaydetti.

Harekatı yokluklara ve zorluklara rağmen kazandıklarını belirten Akıncı, “Yaşadığımız zorluklar saatine dakikasına varana kadar hatırımda. O günleri unutamıyorum. Kıbrıs’a ilk geldiğimizde Savaştepe diye bir yere indik. Orada daha önce tanıdığım bir üsteğmen beni görünce ‘Ahmet hoş geldin, senin yerini hazırladım.’ diyerek bana bir ağacın altını gösterdi. İmkansızlıklara rağmen bu topraklar kazanıldı. Büyük fedakarlıklar sayesinde bu günlere geldik.” diye konuştu.

Kıbrıs askerlerinin Türk askerlerini gördüklerinde omuzlarına aldıklarını ve sevgi gösterisinde bulunduklarını aktaran Akıncı, yaşadıklarını “Onların ne kadar zor durumda olduklarını bizi karşılama şekillerinden anladım. Biz Kıbrıs’a indiğimizde her yerde bayram havası oluştu. Etrafımızı mücahitler sardı. Bizi omuzlarına aldılar. O sırada bir mücahit bana bir tespih hediye etti. Hala saklıyorum. Ona baktıkça o günleri hatırlıyorum.” diye anlattı.

Akıncı, savaştan sonra kendisine verilen madalyaları “şeref ve gurur kaynağı” olarak bir an olsun göğüsünden indirmediğini söyledi.

“Taarruz için gönüllü çıktım”

Rumlarla Savaştepe denilen bölgede girdiği çatışmanın hiç aklından çıkmadığını dile getiren, Akıncı şöyle devam etti:

“Savaştepe bir yerde Rumların mevzilendiği haberini aldık. Bizim bölük komutanı dedi ki ‘Oraya taarruz edeceğiz, gönüllüler çıksın.’ dedi. Benim sekiz kişilik takımım ve ben gönüllü çıktık. Bizim bölüğün diğer takımı tepenin Türkiye’ye bakan yüzünden yürüyecek ve işaret fişeği atacaklardı geldiklerini belli etmek için. Onun üzerine biz de arkadan taarruz edeceğiz. Öyle de yaptık Rumları kıskaca aldık. Orada ağır zayiat verdiler.”

Taarruz sırasında şehit olmaktan son anda kurtulduğunu anlatan Akıncı, vatanın birliği ve bütünlüğü için şu anda bile gözünü kırpmadan cephelerde görev alacağını dile getirdi.

Paylaş